Så hittar du rätt trädgårdsmöbler

Share on facebook
Share on twitter
Så hittar du rätt trädgårdsmöbler

Om du ska satsa på nya trädgårdsmöbler eller utemöbler i år, så har du ju en hel del bra alternativ. Det allra första du ska fundera på är var dina trädgårdsmöbler ska stå.

Flexibla trädgårdsmöbler för alla utomhusmiljöer

Även om de heter just trädgårdsmöbler så är det inte alltid i trädgården de måste stå. Det kan ju vara en annan form av uteplats som en altan, en terrass, en balkong eller liknande. När du vet var du ska ha dem, så finns det lite annat att fundera på, som vad för typ av möbler, vad för material de ska vara i samt att om du önskar ha dem i en viss färg. 

När det gäller material så är det vanligt med utemöbler i plast, trä, metall och konstrotting. Det finns även trädgårdsmöbler i bambu. Sedan finns det olika typer som matbord med stolar, loungegrupp och så vidare. 

Vad passar för din uteplats?

Att välja rätt utemöbler för din uteplats kräver att du tar hänsyn till platsens storlek och dina egna preferenser. En stor altan eller terrass ger dig större frihet när det kommer till möbelval, medan en liten balkong kan kräva mer kompakta alternativ. Här är några förslag beroende på din uteplatsstorlek.

Stor altan eller terrass

Ett stort matbord med matchande stolar är ett utmärkt val om du ofta vill njuta av utomhusmåltider med familj och vänner. Se till att det finns tillräckligt med sittplatser för alla.

En loungegrupp ger en avslappnad atmosfär. Du kan välja mellan låga varianter för avslappnat umgänge eller högre varianter som liknar vanliga matbord för en mer formell känsla.

Liten balkong

För en liten uteplats kan ett caféset vara perfekt. Det består oftast av två stolar och ett litet bord. Dessa möbler tar inte mycket plats och skapar en intim atmosfär för avkoppling.

Om utrymmet är mycket begränsat kan du överväga ett mindre bord som kan fästas i balkongräcket. Det ger en praktisk yta för att njuta av en kopp kaffe eller läsa en bok.

Lämna gärna en kommentar

Om Govdata

Här skriver vi om artiklar och nyheter som främst rör ekonomi, finans och data. 

Vi postar även om nyheter som rör myndigheter och statliga instanser.

Senaste inlägget

Signa upp för vårt nyhetsbrev

Signa upp på vårt nyhetsbrev för att inte missa några aktuella nyheter som lanseras på sajten.