Konsten att välja rätt kreditkort

Share on facebook
Share on twitter

Vi kommer i denna artikel att belysa de viktigaste punkterna som du behöver tänka på när det kommer till att välja och hitta rätt typ av kreditkort. Som ni säkert redan vet så finns det idag en mängd olika typer av kreditkort och det ploppar löpande upp nya aktörer på marknaden som vill vara med och tampas om kunderna på marknaden. Detta är dock något positivt för dig som kund då erbjudanden och bättre villkor hela tiden behöver tas fram hos kreditgivare för att locka nya kunder!

Tre viktigaste punkterna att tänka på när du väljer kreditkort

De tre allra viktigaste punkterna att tänka på när du väljer kreditkort är enligt oss:

  • När och på vilket sätt ska kreditkortet användas?
  • Hur mycket kommer du att använda kreditkortet?
  • Kommer du använda kreditkortet för delbetalning?

Beroende på om du planerat att använda kreditkortet för vardagsköp, handla mat, shoppa online, betala med utomlands eller tanka med så finns det kreditkort som ger bättre och schysstare villkor på just detta område. Därför kan det vara värt att ta någon minut och fundera vad ditt kreditkort primärt kommer att användas för. 

Hur optimalt ett kreditkort är handlar mycket om hur mycket och hur ofta du kommer att använda kreditkortet. Det finns många kreditkort som ger väldigt bra förmåner i form av exempelvis tillgång till lounger världen över och bonuspoäng när du nätshoppar. Dock har dessa kreditkort väldigt ofta en månadsavgift som då behöver motiveras och “tjänas in” genom att du använder kreditkortet flitigt. Om du vet med dig att du inte kommer att använda kreditkortet ofta så är ett kreditkort utan årsavgift ett bättre alternativ för dig. 

Har du planerat att använda kreditkortet för att delbetala köp så bör du ha i åtanke att kolla noga på årsräntan som löper på krediten som du erhåller på ditt kreditkort. Det blir oerhört stor skillnad i avgifter och kostnader om du har 10% eller 20% i årsränta. Snitträntan ligger på cirka 15% sett till alla kreditkort och det blir snabbt en dyr historia om man inte betalar kortfakturan i tid. Vet du därför med dig att delbetala eller att skjuta på betalningen på din kredit kommer att ske flitigt så är det bäst att du hittar ett kreditkort med låg ränta. 

När du ska välja kreditkort så tar du svaret på ovanstående frågor och surfar därefter in på någon recensionssajt som finns på nätet. Det finns idag en rad olika aktörer, exempelvis kreditkortsval.se som hjälper dig med just detta. Här finns topplistor för resekort, matkort, bensinkort, bäst bonus, låg årsränta, kreditkort utan avgifter osv. De underlättar valet för dig som besökare och hjälper dig genom hela processen. 

Lämna gärna en kommentar

Om Govdata

Här skriver vi om artiklar och nyheter som främst rör ekonomi, finans och data. 

Vi postar även om nyheter som rör myndigheter och statliga instanser.

Senaste inlägget

Signa upp för vårt nyhetsbrev

Signa upp på vårt nyhetsbrev för att inte missa några aktuella nyheter som lanseras på sajten.