Hur du hittar bästa kreditkortet

Share on facebook
Share on twitter

Anledningarna till att använda sig av ett kreditkort är många, nackdelarna desto färre. Utmaningen är dock att hitta just rätt kreditkort utifrån ditt enskilt specifika behov. Det finns idag över 100 olika kreditkort på marknaden, varje kreditkortsutgivare har en rad olika typer av kreditkort med inriktning på olika områden. Med anledning av detta så har flera både bra och sämre jämförelsesajter ploppat upp som svampar i skogen med inriktning på att jämföra och recensera dessa kreditkort.

Fördelen med detta är att du som privatperson slipper lägga ner 100-tals timmar på att läsa och jämföra. Något som är värt att ha i åtanke dock är att många av dessa jämförelsesajter får betalt när en affär förmedlas, vilket i vissa fall har lett till att recensionerna inte skrivs helt opartiska. Problemet blir istället att i vissa fall så listas den aktör som erbjuder mest provision på en förmedlad kund högst upp på sajten som det bästa kreditkortet, även om det kanske inte genuint tycks vara det. Gör därför alltid din egen research innan du bestämmer dig för vilket kreditkort du väljer att klicka hem. 

Det svåra är att veta vad det är man ska kolla efter, vi kommer nedan att lista de viktigaste punkterna som vi anser att man bör ha i åtanke när man ska hitta det bästa kreditkortet 2022

  • Kostnader och avgifter
  • Förmåner och rabatter
  • Försäkringar
  • Omdömen

Under kostnader och avgifter så hamnar saker som månadsavgift för kreditkortet, räntefria dagar på krediten, påminnelseavgifter, valutapåslag när du handlar utomlands, uttagsavgift av kontanter utomlands. Det är en rad olika saker som bör kollas upp, hur mycket tid du ska lägga på varje punkt handlar om hur viktigt det är för dig. Vet du med dig att du inte ämnar att använda ditt kreditkort utomlands så är ju av förklarliga skäl saker som valutapåslag och uttagsavgift utomlands inte saker som är särskilt viktigt för dig att läsa om. 

Under förmåner och rabatter så hamnar saker som eventuella anslutna butiker som ger rabatt när du handlar med ett specifikt betalkort. Ett exempel är Re:member kreditkort som ger dig rabatt i över 300 nätbutiker när du handlar med ditt kreditkort. Vissa kreditkort ger även cashback i form av avdrag i rena pengar på nästa månadsfaktura för varje spenderad krona som du handlar med på ditt kreditkort. 

När det gäller försäkringar så finns även här som under avgifter och kostnader en rad olika försäkringar som är olika viktiga beroende på användningsområde. De allra flesta kreditkorten kommer med en utökad reseförsäkring som ger dig pengarna tillbaka om du skulle bli sjuk eller hjälp om du skulle bli sjuk utomlands och behöver vårdas på sjukhus. Andra vanliga försäkringar är exempelvis hjälp med bärgning om bilen skulle krångla eller lägre självrisk om du skulle råka tanka fel drivmedel i bilen när du är stressad. 

Sist men absolut inte minst så rekommenderar vi varmt att läsa omdömen om de respektive korten på sajter som trustpilot, facebook eller reco.

Lämna gärna en kommentar

Om Govdata

Här skriver vi om artiklar och nyheter som främst rör ekonomi, finans och data. 

Vi postar även om nyheter som rör myndigheter och statliga instanser.

Senaste inlägget

Signa upp för vårt nyhetsbrev

Signa upp på vårt nyhetsbrev för att inte missa några aktuella nyheter som lanseras på sajten.