Fördelar med ett kreditkort på resan

Share on facebook
Share on twitter

Har du en utlandsresa för semester planerad? Faktum är att många inte vet om de fördelar som kommer med ett kreditkort just när man är på resa utomlands. Anledningen till att många inte använder sig av ett kreditkort handlar i stor utsträckning ofta på att det är förknippat med löpande kostnader eller känslan av att handla med “lånade pengar”.

Oavsett anledning till att man inte införskaffat ett kreditkort så tycker vi att det är fel tankesätt då fördelarna är så pass många, vi ska nedan gå igenom några av de.

Att ha fel eller ett “dåligt” betalkort med sig utomlands kan bli en dyr historia. Dels så har ofta banken ett stort valutapåslag när du betalar i den lokala valutan som finns i landet där du handlar. Önskar du även ta ut kontanter för att slippa dra ditt kort på skumma ställen så är det också ofta en stor avgift för just kontantuttag. Dessa kan du mer eller mindre slippa helt eller åtminstone reducera kraftigt och spara både hundra- och tusenlappar beroende på hur mycket du spenderar förstås. 

Att det är en kostnad förknippat med att ha ett kreditkort är delvis sant. Det finns kreditkort som har en månadskostnad, men även kreditkort som är helt kostnadsfria. Då kan man enkelt tänka att de som kostar har bättre förmåner, men så behöver det inte vara. Allting handlar om till vad, var och hur du önskar använda ditt kreditkort. Är det för att näthandla, betala med utomlands, boka resor med eller ha så pass låg ränta som möjligt om du önskar skjuta upp betalningen. Faktorerna är många och vilket kreditkort som passar just ditt behov bäst kan du endast svara på själv, men du kan enkelt jämföra och läsa recensioner av olika kreditkort på kreditkort.nu eller andra jämförelsesajter som finns på nätet som jämför kreditkort.

En annan fördel med att använda ett kreditkort istället för ditt betalkort som är kopplat till din vanliga lönekonto är att du har en försäkring och snabbt kan bestrida eventuella felaktiga dragningar eller om ditt kort blir utsatt för skimming, dvs att dina kortuppgifter blir stulna och används för köp som inte utförts av dig. Här är det bankens pengar som är stulna och du kan enkelt bestrida köpen och slippa betala kravet. Är det dina egna pengar på ditt lönekonto så är pengarna borta och du behöver “ligga ute med pengarna” i väntan på återbetalning från banken. 

Lämna gärna en kommentar

Om Govdata

Här skriver vi om artiklar och nyheter som främst rör ekonomi, finans och data. 

Vi postar även om nyheter som rör myndigheter och statliga instanser.

Senaste inlägget

Signa upp för vårt nyhetsbrev

Signa upp på vårt nyhetsbrev för att inte missa några aktuella nyheter som lanseras på sajten.